Saradnja Sprinda i EUFOR-a: Ugovor vrijedan milion KM

Bez autora
Dec 14 2011

Sarajevska prehrambena industrija Sprind i EUFOR potpisali su danas u Sarajevu ugovor o isporuci proizvoda u vrijednosti od oko milion KM. Sprind će za potrebe EUFOR-a tokom naredne dvije godine isporučivati 90 vrsta proizvoda, od pekarskih do slastičarskih, u vrijednosti 400.000 eura, ali tokom dvije godine isporuke vrijednost se povećava tako da se očekuje da bude oko milion KM. Imaju dobru saradnju sa EUFOR-om zbog visokog kvaliteta proizvoda i dobrih uslova proizvodnje, za što je najbolji dokaz to što su na međunarodnom tenderu, na kojem su kriteriji vrlo visoki, uspjeli dobiti ovaj posao. Ovaj ugovor stupa na snagu početkom 2012. godine, a kompanija je uspjela dobiti ovakav posao upravo za godinu kada slavi 55 godina proizvodnje hljeba i peciva, te 30 godina polugotovih jela. Ova kompanija opslužuje najveće institucionalne potrošače u BiH, posebno one kojima je kvalitet na prvom mjestu. Također, prisutni su u svim trgovačkim lancima u našoj zemlji, a odnedavno je reaktiviran i ugovor sa trgovačkim lancem Delta Maxi, odnosno Delhaize.

Saradnja Sprinda i EUFOR-a: Ugovor vrijedan milion KMSarajevska prehrambena industrija Sprind i EUFOR potpisali su danas u Sarajevu ugovor o isporuci proizvoda u vrijednosti od oko milion KM.

Sprind će, kako je pojasnio direktor ove kompanije Milinko Banović, za potrebe EUFOR-a tokom naredne dvije godine isporučivati 90 vrsta proizvoda, od pekarskih do slastičarskih, u vrijednosti 400.000 eura, ali tokom dvije godine isporuke vrijednost se povećava tako da se očekuje da bude oko milion KM.

Kvalitet

"Imamo dobru saradnju sa EUFOR-om zbog visokog kvaliteta naših proizvoda i dobrih uslova proizvodnje, za što je najbolji dokaz to što smo na međunarodnom tenderu, na kojem su kriteriji vrlo visoki, uspjeli dobiti ovaj posao", kazao je Banović.

On je istakao da ovaj ugovor stupa na snagu početkom 2012. godine, te je dodao kako mu je drago da je kompanija uspjela dobiti ovakav posao upravo za godinu kada slavi 55 godina proizvodnje hljeba i peciva, te 30 godina polugotovih jela.

Prema Banovićevim riječima, ova kompanija opslužuje najveće institucionalne potrošače u BiH, posebno one kojima je kvalitet na prvom mjestu. Također, prisutni su u svim trgovačkim lancima u našoj zemlji, a odnedavno je reaktiviran i ugovor sa trgovačkim lancem Delta Maxi, odnosno Delhaize.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik